Groep 3

Juf Alma Nieuwenhuizen en juf Annelies Groothaar

We leren lezen en spellen met Veilig Leren Lezen. De bij Zoem helpt ons daarbij. Op het Puddingboomplein wonen Kim, haar opa, Sim en een hele gekke geit. Wanneer opa zijn verzinselpet op zet beleven we de leukste avonturen. 

Gaan we rekenen dan oefenen wij de getalrij, -symbolen en -beelden, splitsen, sommen t/m 10, sommen t/m 20. Ook leren we al omgaan met tijd, geld en de kalender. Dit alles wordt ondersteund door Wereld in Getallen.

Onze leerkrachten vinden het belangrijk dat we vooral ook spelend en bewegend leren. Door middel van spelletjes en beweegoefeningen oefenen we ongemerkt een heleboel. Fijn voor de overgang van groep 2 naar groep 3 en ook omdat je juist goed kunt leren door veel af te wisselen met bewegen.

Ook is er aandacht voor voorlezen. We luisteren graag naar verhalen. Eerst door de juf en later in het jaar zullen we ook elkaar voorlezen en vertellen over onze lievelingsboeken. Zo oefenen we al jong met presenteren.

We doen nog heel veel meer in groep 3, zoals schrijven, Kanjertraining, Engels, Natuur en Techniek, verkeer, dans, drama, muziek, tekenen, handvaardigheid, gym en we gaan naar zwemles.