Groep 8b

Juf Roos Pothof en meester Martin

Welkom bij 8b! Naast de kernvakken, zoals rekenen, lezen, spelling en begrijpend lezen werken wij aan vele projecten. Deze projecten zijn de kinderen onderzoekend aan het leren. De volgende projecten hebben wij bijvoorbeeld vorig jaar gedaan in groep 8:
- project Afrika, een reis door het leven in Afrika gekoppeld aan de maandvoorstelling, waarin de muziek en dans hoog in het vaandel stond.
- project Gouden eeuw, waarin alle facetten van de handel tot kunst werden onderzocht.
- project de Pruikentijd, waarin de kinderen in huid kropen van bijvoorbeeld de patriotten en een prachtige pruik ontworpen is.
- project jam, waar kinderen leerden jam maken om de potten vervolgens te verkopen. Er moest een heus ondernemersplan gemaakt worden.
- project vulkanen en aardbevingen, de kinderen hebben onderzoek gedaan en modellen gemaakt.
- project portretten, dit project was naar aanleiding van taal. Kinderen hebben zonder te kijken portretten getekend, ze moesten elkaar interviewen en ze moesten een geschreven portret maken van zichzelf.
Momenteel zijn we bezig met het onderzoeken van protheses om vervolgens een model van een prothese te maken voor een dier en daarnaast gaan we diverse onderwerpen onderzoeken over Zuid- en Noord Amerika.
Onze chromebooks worden gebruikt voor rekenen, oefenen van spelling en voor onze projecten.
 
Tijdens de kunst- en cultuurcircuit zijn we de afgelopen het afgelopen jaar  bezig geweest met programmeren, drama, djembe en het maken van een animatiefilmpje. We gaan in het komende jaar nog bezig met muziek, beeldende vorming en uiteraard de musical. Wat dit jaar heel bijzonder is dat alle kinderen hun eigen djembe gaan maken.

In de klas zitten we zo dat we heel goed kunnen samenwerken. 

De citotoets en het kamp naar Ameland zullen ook in dit laatste stuk plaatsvinden.